El proper dijous 19 de novembre, a les 20h a la Sala Polivalent, es donarà el tret de sortida al curs 2015-2016 del cicle de conferències "Idees i paraules" que organitza l'àrea
El proper dijous 19 de novembre, a les 20h a la Sala Polivalent, es donarà el tret de sortida al curs 2015-2016 del cicle de conferències "Idees i paraules" que organitza l'àrea de Cultura de l'Ajunament i que coordina el sociolingüísta, mestres i escriptor, Jordi Sedó.
La primera conferència del cicle anirà a càrrec del director, actor de teatre, professor d'art dramàtic i Acadèmic, Hermann Bonnin, el qual ens parlarà sobre "El teatre català: entre l'avui i l'ahir".
El teatre és una de les arts escèniques més antigues que existeix i, com a tal, mereix un lloc d’honor entre totes elles. Però, actualment, el cinema i les anomenades noves tecnologies representen una competència difícil i desigual perquè mentre que, en el teatre, no hi ha res que separi el públic dels actors, les noves tecnologies hi interposen tot un seguit d’elements que les fan molt atractives i, per molt superficial que sigui allò que ofereixen, fan l’accés a allò que vehiculen molt còmode i immediat.
Els grans valors que ofereix el teatre, com són ara la comunió intensa entre públic i actors, el feed-back que això produeix i, per tant, la possibilitat de millorar el producte en cada representació, la capacitat d’improvisació i la creativitat dels actors i, en definitiva, la puresa de l’activitat teatral haurien de ser suficients com per a assegurar-ne l’acceptació majoritària del públic. Ho són?
El teatre català és competitiu en el marc europeu? Quina ha estat l’evolució del teatre català entre l’ahir i l’avui? Dues preguntes que cal que siguin contestades i que el nostre qualificat ponent intentarà abordar juntament amb qualssevol altres que puguin sorgir de les interpel•lacions del públic assistent un cop hagi conclòs la seva intervenció inicial.