Commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

Divendres, 16 de juny de 2023

L’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès vol reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGBTIQ+ i, atesa la gran presència de LGBTI-fòbia en la nostra societat, fa una crida a tota la ciutadania a implicar-se en la defensa de la plena igualtat i en la lluita contra la discriminació cap aquest col·lectiu, perquè aquesta és una realitat ens interpel·la a totes.

És per aquest motiu que la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGBTIQ+ ha programat una jornada reivindicativa amb diverses activitats de caràcter lúdic i festiu, en què tothom podrà gaudir d’aquesta festa:

- Dimecres 28 de juny.

- Parc de Maria Lluïsa.

- Activitats:

  • 18 h – 20 h: taller creatiu per a infants: “pintacares”.
  • 18 h – 20 h: taller creatiu per a infants: viseres en 3D. Podreu crear les vostres pròpies viseres personalitzades amb diferents colors i materials.
  • 20 h - 21 h: espectacle “Hotel Bucarest”, de la companyia Total Circ, dirigit a tots els públics, que empre tècniques de circ i que ens transporta a un món ple de màgia i fantasia.
  • 21 h: DJ Macetas Sound Beat. Tancarem el Dia de l’Orgull amb música variada per ballar i celebrar.

A més a més, comptarem amb la  foodtruck, “Food’n Roll”, que oferirà servei d’hamburgueses, patates, etc., i l’associació “Dones d’Avui” oferirà servei de begudes.


El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+

El Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ és un dia de celebració pública, amb el qual es reivindica la tolerància i la igualtat jurídica i social de totes les persones, amb independència de l’orientació sexoafectiva i d’identitat sexual i de gènere.

La jornada commemora els fets que van ocórrer el 28 de juny de 1969 a Nova York, considerats com l’inici de l’activisme LGTBIQ+: la policia va emprendre accions violentes i detencions de moltes persones del col·lectiu i, com a conseqüència, milers d’aquestes, amb el suport d’altres, es van manifestar de forma pacífica.

Des de llavors el col·lectiu LGTBIQ+ no ha cessat en la lluita, i s’han aconseguit canvis socials i polítics molt importants. Per exemple, a l’estat espanyol s’ha despenalitzat l’homosexualitat i legalitzat el matrimoni homosexual. Tanmateix, però, encara hi ha la vora de setanta països que tipifiquen com a il·legals, i castiguen amb penes de presó o càstigs físics, les relacions entre persones del mateix sexe. Segons l’Agència Europea de Drets Fonamentals, set de cada deu persones del col·lectiu a Europa oculten la seva orientació sexual o identitat de gènere durant l’etapa escolar per por, per pressió, etc.

A l’estat espanyol les dades són igualment alarmants: durant el 2020 es van produir dos-cents setanta-set delictes per orientació sexual o identitat de gènere i, segons les estadístiques, les xifres i la intensitat de la violència tendeixen a augmentar cada any. Aquestes dades ens mostren que el rebuig, la discriminació i les agressions cap al col·lectiu continuen molts presents a la nostra societat i, per tant, hem de continuar fent camí per garantir la igualtat real i efectiva del col·lectiu LGTBIQ+.

Darrera actualització: 16.06.2023 | 11:27