El dissabte 23 de febrer el poble va celebrar la inauguració de la passera de l’Ametlla, en funcionament des de finals de desembre. L’acte va consistir en la signatura del Llibre d’Honor de l’Ajuntament per part del president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, seguida pel tall inaugural de la cinta a dalt de l’estructura amb l’alcalde Andreu González i uns parlaments oficials a l’altra banda del pont, finalitzats amb un piscolabis.
Fa un any s’hi va posar la primera pedra amb l’acompanyament del conseller Josep Rull. La seva presència no hi va faltar durant la inauguració. Marc Castells el recordava així: “Ahir Josep Rull, quan li explicava que vindria, em va dir que fes una forta abraçada a l’alcalde i li digués que tornarà per trepitjar aquesta passera, de la qual va tenir l’honor de posar la primera pedra”.
I seguia: “El Jordi Turull, que és del Vallès, també em va dir que vindria. M’han demanat que us traslladi el seu suport, el coratge per la feina i sobretot la solidaritat de saber que hi ha gent que, malgrat estar en una situació tan injusta, encara pensen que això és una gran obra pel municipi”.
“Al Josep Rull el vam poder escoltar abans d’ahir al judici i només puc dir que estem absolutament orgullosos de tenir companys com ell. És una persona que honora la política i honora el país. I a l’Ametlla sempre serà benvingut!”, va contestar Andreu González.
L’alcalde també va agrair el suport econòmic de la Diputació, que ha aportat 215.000 dels 612.000 euros que ha costat la infraestructura, fent esment d’altres actuacions subvencionades com la urbanització de la carretera BP-1432 en direcció a Bigues i Sant Feliu, la coberta del poliesportiu i la reforma de l’antiga fàbrica Feliubadaló.
“No ha estat una obra senzilla, perquè s’havia de construir sobre la C-17, una carretera que és una artèria sempre plena de cotxes”, afegia Andreu González. El seu muntatge, que va començar el febrer de l’any passat, va comportar el tall de la circulació de l’autovia durant dues nits d’agost.
La passera permet l’accés a peu o amb bicicleta des del nucli urbà fins al barri de Pinar de Rosanes i el centre comercial Sant Jordi. Un desplaçament que fins ara s’havia de realitzar amb vehicle. D’aquesta manera, l’obra fa més sostenible la mobilitat al poble, “facilitant també l’activitat comercial i les passejades dels vianants”, precisava.
Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Barcelona va afirmar que la mobilitat i l’accessibilitat “són elements cabdals del benestar i la qualitat de vida a la societat actual” i que “garantir-los forma part del servei públic que han de prestar els governs locals”.