Mesures contra la COVID-19 vigents des del 8 d’octubre
L’actual situació epidemiològica, juntament amb els avanços en la campanya de vacunació, permeten reduir les restriccions vigents de les últimes. Les mesures seran revisables en funció de la situació epidemiològica i assistencial.
Les novetats són:
- Obertura de l’oci nocturn en horari habitual al 70% d’aforament, mascareta obligatòria i accés amb Certificat COVID digital de la UE.
Mesures vigents fins al 15 d’octubre.
Activitats socials
S'elimina la limitació d’un màxim de 10 persones en les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l’àmbit públic com en el privat. Això no obstant, el Govern segueix mantenint com a recomanació limitar les trobades a un màxim de deu persones.
Recomanació de portar la mascareta sempre, tant en interiors com en exteriors, sobretot quan no estem amb el nostre grup bombolla.
Oci nocturn
Obertura de l’oci nocturn en l’horari habitual amb un 70% d’aforament permès.
Per accedir-hi caldrà presentar el Certificat COVID digital de la UE que acredita pauta completa de vacunació o prova diagnòstica vigent.
L’ús de mascareta serà obligatori quan no es consumeix.
Educació
A les universitats, les activitats teòriques presencials poden augmentar l'aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de desenvolupar-les de forma telemàtica.
Adaptació de totes les activitats al nou Pla escolar per al curs 21/22.
Esdeveniments
Límit de l'aforament al 70%, fins a un màxim de 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure. 4.000 persones de capacitat màxima en l’aforament de grans esdeveniments a l'aire lliure, independentment de la capacitat del recinte o l'acte.
Actes i cerimònies civils i religioses
S'elimina la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.
Espais públics
Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30 hores, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa.
Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 i les 06.00 hores.
S’elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.
Concentracions
S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.
Això no obstant, es segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, així com mantenir un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. També es demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.
Cultura
Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: horari fins a les 00.30 h
Màxim 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).
Límit de l'aforament al 70%, fins a un màxim de 4.000 persones en esdeveniments a l'aire lliure.
Activitat castellera:
- Els castellers podran fer construccions de fins a 160 persones.
- Amb mascareta, protocols d’entrada i sortida de les places i un màxim de 15 minuts de durada per a la construcció de cada castell.
- Hauran de demostrar que tenen la pauta de vacunació completa o una PCR negativa en les darreres 48 hores.
- Als menors de 12 anys se’ls farà tests d’antígens ràpids (TAR).
Esport
Instal·lacions i equipaments en espais tancats, aforament del 70% amb un màxim d’assistents de 1.750 persones.
En instal·lacions amb condicions de ventilació, qualitat de l’aire reforçades i mesures de control d’aglomeracions, el nombre màxim d’assistents és de 3.500 persones, amb grups sectoritzats d’un màxim de 1.750 persones sempre que es respecti el 70% d’aforament.
Competicions esportives:
- Aire lliure: competicions esportives en instal·lacions amb capacitats superiors a 10.000 espectadors, aforament del 60%, en grups sectoritzats de màxim 6.000 persones.
- Espais tancats: competicions esportives en instal·lacions i equipaments que tinguin un aforament de més de 10.000 persones, aforament del 40%, en grups sectoritzats de màxim 1.750 persones.
Restauració
Capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior. Horari màxim d’obertura fins a la 1 hora de la matinada.
10 persones per taula, tant a l’interior com a l'exterior.
2 metres de separació entre comensals de taules diferents de l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses.
Comerços
70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris.
Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 hores.
Extraescolars
Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.
Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.
Equipaments cívics
Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.
Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.
Consum de tabac i similars
Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones.
Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.
Assemblees d’entitats
Permeses amb 70% de l’aforament.
De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.
Treball
Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.
Font: Canal Salut