Ja tenim a tocar la revetlla de Sant Joan i, enguany, com ja va passar l’any passat, a les mesures d’autoprotecció habituals s’hi han de sumar aquelles relacionades amb la COVID-19.
A continuació presentem els consells de seguretat promoguts pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i de Protecció Civil.
Quan anem a comprar petards, cal tenir en compte el següent:
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat seguiu les recomanacions següents:
I si participeu en algun correfoc:
La celebració de les revetlles ocasiona desplaçaments i s'associa a un major consum de begudes alcohòliques, la qual cosa provoca un increment del nombre de persones amb lesions derivades de col·lisions i atropellaments. En aquestes dates, cal que:
En cas que la cremada sigui de més consideració, adreceu-vos a un centre sanitari o truqueu al 112.